Het festival Confronting Cultures.

De zestigste verjaardag van de staat Israël is voor de één een heugelijk feit. De ander zal dit niet juichend vieren. In ieder geval is het land sindsdien niet meer uit het nieuws geweest. Israël laat ons niet los en dat is reden genoeg om een festival te organiseren.

Confronting Cultures laat een aantal mooie, indringende en spannende voorstellingen en concerten zien van Israëlische en Nederlandse kunstenaars. Voorstellingen en concerten over liefde, vriendschap, verlies, vreugde, verdriet, zelfkritiek, trots en verbondenheid. Soms leidt dit tot politiek theater, soms tot persoonlijke intieme documenten met een luchtige knipoog. Maar altijd intrigerend; vol reflectie en passie.

Een inzicht in Israël geven zonder daarbij aan eten te denken bestaat niet. Daarom onthult topkok Ayelet Latovitch tijdens het festival de geheimen van de Israëlische keuken.

In het festivalcentrum - de ‘geborgen ruimte’ – kan nagepraat, gediscussieerd, verdiept, gegeten en gedronken worden. Het programma hiervan is te vinden op deze website.

Het programma:

Theater

Antology 18 en 20 sep, 20.00 u

Het weerzien 18 sep, 20.00 u

Koll’s last call 19 en 20 sep, 20.00 u

Dans

Also Thus! 18 en 19 sep, 22.00 u

Motel 20 sep, 22.00 u

Muziek

Idan Raichel 20 sep 22.00 u

Culinair

What’s cooking the Israeli kitchen? (18 en 19 sep 19.00 u

Website: www.festival-il.nl

( link naar website : http://www.showfirst.net/i-pap/